HEJ!

Jag heter CARIN WIDBÄCK och är född 1958 i Kneippen, Norrköping. Är jätte intresserad av husdjur (främst hundar; rasen Keeshond ligger mig varmt om hjärtat) och handarbete (korsstygn, virkning och stickning).

1977 drabbades jag av "Morbus Hodgkin" och var faktiskt dödsdömd av läkarna i Linköping som vårdade mig, men trots alla odds repade jag mig, och flyttade från Norrköping till Västerbotten 1984. Där bor jag nu med sambo, hund och katt och mår bara bra, trots att jag är rullstolsburen, ständigt ser dubbelt och kan inte skriva läsligt för hand.

I över 20 år samlade jag på korsstygnsmönster (ej dukar och löpare) men har nu bara en mindre del kvar. En diger samling av stick- och virkgarnsbanderoller har jag, som består av över 5.500 banderoller från 37 olika länder. Den äldsta är svensk och från 1936. Samlingen har varit publicerad i Guinness Rekordbok 10 år i rad.

I många år 1997 samlade jag gamla "stelbenta" Barbie, Skipper, Midge, Ken, Allan och Ricky dockor från Mattel - och förstås orginalkläder och småprylar. Min samling består bara av ungefär 50 dockor för jag vill "känna" varje docka - de är faktiskt älskade gamla leksaker (individer!) och inga anonyma tingestar!

Ett annat stort intresse är min samling av hundvykort. Det ska vara "riktiga" hundar (alltså fotograferade!) - inte tecknade/målade. Annars får vykorten vara gamla eller nyare, skrivna eller oskrivna, i färg eller svartvit.

Ett nyare intresse är att fotografera mina fyra rebornbebisar iklädda söta kläder och i så naturliga poser som jag kan med bara en vanlig digitalkamera.

Övriga intressen jag har är; bakning av kaffebröd, 60-tals barnvagnar (svenska), hund- och kattfrimärken, vykort över Kneippen och Norrköping och även från Söderfors i norra Uppland.

Maila mig om du har några frågor i de områden jag har skrivit lite om - eller om du har något att sälja.

Carin Widbäck

Uppdaterad 2013-12-23

 Tillbaka